Stiri

AutomateIt Sau Cum Sa-Ti Programezi Telefonul Sa Realizeze Automat Diferite Task-Uri

Salutare tuturor! Astazi, va voi prezenta o aplicatie foarte tare (Articol preluat de pe androidgeek.ro), care mie cel putin imi place extraordinar de mult!
Nu vi s-a intamplat niciodata sa va doriti ca la ora X telefonul sa se puna automat pe silentios? Sau sa intre automat in modul avion, noaptea pentru a nu mai consuma bateria si pentru a evita apelurile stresante ale unor prieteni cu chef de caterinca la miez de noapte? Solutia exista si se numeste simplu: AutomateIt.

Ce face? Cu ce se mananca? Care e scopul acestei aplicatii? Pai simplu: inveti telefonul sa faca singur ce vrei tu, cand vrei tu, cum vrei tu, atata timp cat ai un telefon Android cu ROOT!
Aplicatia are o interfata foarte simpla si anume, in coltul din stanga sus se afla o pictograma cu semnul plus, pentru a introduce o regula, iar in partea dreapta o pictograma cu semnul X pentru a sterge o regula.
Cum putem folosi aplicatia? Sa luam un exemplu explicat mai sus: trecerea in modul avion (Flight mode) intre orele… eu am pus: 1:30 AM si 6:00 AM.
Iata cum vom face:
1. Apasam pictograma cu plus adica Add Rule, dupa cum ne arata si in program.
2. Ne vor aparea pe ecran Trigger, Action, Rule Description si Delayed Execution. Noi vom selecta <None> de sub Trigger si vom alege din lista Time Trigger.
3. Dupa alegerea regulii de declansare adica Time Trigger, o vom configura selectand pictograma cu cheia si surubelnita din dreptul acesteia.
4. Vom deselecta Wakeup Device, in cazul in care nu dorim sa se aprinda ecranul cand se aplica regula, la Trigger Time vom alege ora 1:30 AM sau orice ora doriti voi. La Repeat puteti selecta cate zile din saptamana doriti ca aceasta regula sa fie aplicata. Daca selectati toate zilele saptamanii va fi afisat Every Day. Vom salva declansatorul apasand iconita cu Disketa sau Meniu (tasta fizica a telefonului) si Save.
5. Vom selecta <None> de la Action, iar din lista vom alege Set Airplane Mode Action, apoi vom configura regula bifand Activate Airplane Mode si Save.
6. La Rule Description putem scrie orice. Eu am scris “Activare mod avion” apoi am salvat regula.
7. Jumatate din exemplu a fost terminata, insa mai urmeaza si configurarea pentru ca telefonul sa iasa din modul avion. Vom urma pasii de la 1 la 6 conditia fiind, ca la Trigger Time sa va alege 6:00 AM, iar functia Activate Airplane Mode nu va mai fi bifata(asta va dezactiva functia cand va fi declansata). Se va salva regula cu numele “Dezactivare mod avion”.
8. Gata! Asta a fost tot! Acum nu va ramane decat sa urmariti ce se va intampla. Daca nu puteti sa rezistati pana la ora 1:30AM, puteti sa testati aplicatia utilizand niste ore mai apropiate. Daca acum sa zicem ar fi ora 14:00 voi puteti pune la “Activare mod avion” – 14:02, iar la “Dezactivare mod avion” – 14:03.
Daca doriti sa faceti schimb cu alti prieteni, de reguli pentru program sau sa faceti backup regulilor existente, aplicatia are si functii ca Backup Rules, Restore Rules, Share Rules si Export to CSV.
P.S.: Aplicatia exista pe Google Play in varianta FREE si in varianta PRO care are mai multe functii.
QR Code

3 comments: Leave Your Comments

 1. Thanks for your review.

  You can visit AutomateIt user guide at the following links:

  Free version
  http://muzikant-android.blogspot.com/2011/02/automateit-automate-your-android.html

  Pro Version
  http://muzikant-android.blogspot.com/2011/05/automateit-goes-pro.html

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete